Vår och aprilväder i maj!

Det har äntligen blivit vår på riktigt, agilityhindrena har kommit på plats och nu är det träningar var och varannan dag nästan.
Vädret är dock lite halv skumt, ena dagen har det varit strålande sol och nästan 20 grader, sen har man vaknat upp nån morgon då det varit snöblandat regn som sen övergår till strålande solsken. Aprilväder i maj…

Hundarna mår prima och så även jag, trots att jag inte haft så mkt motivation till att uppdatera bloggen eller hemsidan. Men nu har vi äntligen klivit ur idet.

Våren och sommaren kommer spenderas med jobb, hundträning, tävlingar och underbara vänner! Det känns som om att livet är på väg i rätt riktning och det är så många trevliga och underbara stunder som förgyller vardagen.

Det satsas på vallning och agility i träningen. Lyra tränar grunder och förhoppningsvis blir det ett VP till hösten. Jina tränas för IK-1 och borde vara startklar i sommar. Det är bara lite finslip som är kvar innan jag vågar mig ut på banorna. Det är kurser lite här å var just nu, varit nere på nötvallens och tränat för Jörgen och Kicki Olsson. Helt klart värt den långa resan och vartenda öre!! Så otroligt nöjd med vad deras träningstips gett och att så fort få resultat på träningen.
I veckan som kommer är det dags för kurs igen, denna gång med Jina och Link för Bobby Daizel. Kommer bli riktigt spännande. Det är lite skräckblandad förväntan, lite nervös är jag samtidigt som jag är så nyfiken och förväntansfull.

I agility ska jag försöka mig på att lära Lyra 5 hinder på 33 dagar. Har förhoppningar om att hon ska vara startklar om 33 dagar och vi har en hel del att träna på tills dess. Många stunder kommer spenderas på klubben, korta, effektiva och intensiva pass är planen och med fokus på de hinder som ännu inte sitter till 100%.

No är självklart med på ett hörn överallt, lite bebisagility är igång med honom. Har har en otroligt trevlig attityd och farten finns helt klart. Han är riktigt taggad och har ett stort föremålsintresse i agilityn vilket jag verkligen uppskattar.
I vallningen är det inte mkt som tränas, där traskar vi mest runt och känner av lite och provar hur det är att flytta lite på djuren. Han är inte tänd men visar stort intresse och en fin attityd mot djuren. Han kommer bli otroligt rolig att träna med sen när polletten trillar ned. Han är öppen och mjuk men med driv och pondus. Lite spattig men när han går in i arbetsmode så ser det otroligt trevligt ut.

20140504-224101.jpg