Lyras tävlingsdebut

Det va ett tag sen jag och Lyrqa debuterade i agility. Eller iaf i hoppklass.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vilka kontaktfält jag ska ha på henne men valde att testa tävlingsnerverna lite i vilket fall.

Häverö va först ut, Dubblerad hoppklass och dit hade jag även med mig Martins hund Link.

Resultatmässigt känns det riktigt bra, Lyra vann första starten i sin karriär! Inte de vackraste av lopp men trots allt bra gjort av henne. Min insats va nog inte direkt den bästa…

2 veckor senare va de dags igen. Då åkte bilen mot Frövi.

Lyra passade på att visa att hon hade bättre tävlingsnerver än sin förare.. Hon slog till med en 2a placering och har då 2 uppflyttningspinnar i hoppklassen. Även här erkänner jag att min insats inte riktigt va något att skryta med. Men då jag och Lyra knappt (inte alls) har tävlat tillsammans så håller vi nu på att övningsköra lite på tävlingarna.

Känns otroligt kul att ha en hund som Lyra och om jag bara håller i mina nerver så tror jag att de kommer kunna bli riktigt bra! 🙂