Norrlandsresan!

I fredags packade vi bilen och den långa resan mot Norrland började.

Det vart ett stopp i Luleå hos Jinas första hem, nämligen Marlene med mamma Giah och lilla syster Novah. I Luleå väntade även agilitytävlingar. Vi fick bästa boendet i hela Luleå, lekstugan! Det va super mysigt 🙂 Underskatta aldrig en lekstuga.

Tävlingarna gick dessvärre sådär, är nöjd i stora drag. Men… det var 5:ornas helg. Inget lopp gick felfritt, vi kom bara i mål med 5:or… Men får vi till rivningarna så tror jag vi har en del att hämta. I övrigt känns det nämligen hur bra som helst.

Vi hann även men ett liten träningspass i fårhagen 🙂 Det kändes bra att få lite hjälp av Marlene och kunna komma vidare i träningen då jag känt att vi stått still för jag inte riktigt vetat vad vi ska träna på.

Vi fick även träffa den snygga Bärry White! Han är numera herren i Persön 😉

När vi kände oss klara i Luleå så åkte vi lite mer norrut, som om att det inte räckte med 91 mil…

Nu styrde vi bilen mot Jokkmokk, där väntade 9 st…

… underbart söta valpar!!! Valparna är efter Böstabyn’s Niph (Jinas halvbror) och Somollis Radna (super trevlig tik efter Joe).

Dessa som raringar va nästan 8 veckor gamla och skulle snart börja flytta till sina nya hem. Vi hade ju turen att få ta med oss en hem 😉 Tingad och klar var hon… den lilla söta, Kiri som hos oss kommer att kallas för Lyra.

(Lyra är en stjärnbild på norra stjärnhimlen)

Det är tänkt att Lyra ska bli min nästa agility- och vallhund (Jocke ska såklart vara med på ett hörn oxå) 🙂 Hon är sjövild men samtidigt hur cool som helst. Kopplar av på nolltid (så fort man tar upp henne i famnen). Jina är väl inte så överdrivet förtjust men har en otroligt lång stubin och ett otroligt tålamod med den lilla fröken.

I måndags var det veterinärbesiktning för dom små, som jag och Jocke givetvis var med på. Det var otroligt kul att se hur alla skötte sig och hur dom tog den nya miljön. Måste ju säga att det är ett gäng coola valpar som verkligen kan charma vem som helst. Sen ska man inte luras av det lugna… det är bara det som visar sig innan stormen 😉

Efter veterinären så tog vi med oss våran lilla stjärna på en lite resa hela vägen hem till Sthlm. Så nu är hon äntligen hemma, den lilla tösen jag längtat efter så otroligt mycket.