Fruktansvärt!

Jag är verkligen sämst på att blogga!

Men idag känner jag mig otroligt nöjd över min dag och mina hundar. Vi börjar med…

… Att gratta min käraste Jina som fyller 6 år idag. Även ett stort grattis till systrarna Joy och Jay.

Förra veckan fick vi hem championat diplomen 🙂 Dom ska snart in i ramar och sättas upp på väggen. Är så glad över att få ha denna hund i mitt liv. Hon stärker mig och kan få mig så otroligt glad!

Hur firar en border collie sin födelsedag?

Jo, med en långpromenad tillsammans med andra border collies och ett ordentligt pass i fårhagen. Trots att hundar inte är medvetna om att dom fyller år så vill jag verkligen göra något riktigt roligt med mina hundar när dom fyller år. Dom ska somna på kvällen och vara riktigt nöjda.

Idag är det inte bara Jina som är nöjd, även jag är otroligt nöjd. Alla hundar som var i fårhagen gick otroligt fint. Jag åkte därifrån med ett leende på läpparna. Men något som verkligen gjorde mig glad var att se Jocke och Jina jobba lite tillsammans. Han har så vitt jag vet aldrig varit inne hos några får tillsammans med en vallhund, utan bara sett när jag tränat Jina eller Link. Han skötte sig över förväntan inne hos fåren tillsammans med en ganska vilje stark Jina. Men han fick det att se lätt och smidigt ut och absolut inte som om det vore ett nybörjar race. Nu är ju Jina van vid får och gör inga dumheter. Men hon kräver dock en liten nagel i ögat för att hon onte ska ta över och göra som hon själv känner.

Lilla Lyra visade idag (andra gången hon går på får) att det faktiskt finns en liten vallhund i henne. Inte för att jag någonsin har tvivlat på det men det är så otroligt roligt att se 🙂

Svansen hölls nere då tempot hölls nere, dock vart det så svårt att hålla sig när fåren pinnande iväg så då fick man ju bara lov att ta ett litet race. Hon gör inga dumheter alls och är söt som socker när hon funderar och klurar på vad hon ska göra med fåren.

Idag har det varit en bra dag! Jag är trött och hundarna är nog tröttare.