Hösten…

Har varit dunder förkyld i 2 veckors tid nu! Jag är så less på det och jag vill verkligen bara bli frisk. Dock kan jag väl inte påstå att jag kämpar för att bli frisk, hela tiden är det nått! Hundarna behöver sitt och jag behöver mitt 😛 Det är svårt att hitta en balans, just nu är det mer fokus på hundarna än va det är på mig och min förkylning.

Det har blivit lite träning för tok Lyra, både lek-lydnad och vallning. Hon sköter sig bara fin fint i träningssammanhang, i vardagen dock… Koppel, va är det? Varför ska man inte försöka simma fram i halsbandet.

Lyra har ingen som helst lust att lära sig att gå i koppel, jag kämpar och kämpar. Belönar rätt beteende och förstärker. Men trots detta så är det som om att allt går ut genom det andra örat… Galen är hon och nosen ligger konstant i backen. Men vi kämpar vidare, nån dag måste jag ju vinna denna kamp 🙂

Jina har legat i vila, eller nästan iaf. Det har blivit nått vallpass och jag känner nu att vi är på väg vidare i vår utveckling i får hagen. Vi har stått still ett bra tag men nu känns det som om att det håller på att släppa och hon förstår att jag faktiskt menar det jag säger.

Jina och Tingan är även under “behandling” eller va man nu ska kalla det. Då Jina haft lite problem med hälta så valde jag att ta in Glukosamin på henne, passade även på att slänga i en skopa åt den 13 åriga tanten. Det har funkat bra och ingen hälta har synts till. Dock har jag inte börjat med agilityn än, väljer att ta det lugnt och hoppas på att hon håller.

Jina är nu 6 år gammal och jag vill att hon ska hålla några år till, har läst en del på internet och hört bekanta berätta om nyponpulver och att det ska kunna göra underverk. Jag vill prova och se vad det är och om det ger någon effekt på mina hundar. Provar det tillsammans med glukosamin. Dessa två saker tillsammans sägs kunna göra underverk. Jag väntar med spänning för att få se nått resultat!