Hundar i massor del 2

Helgen fortsatte och lördag vart till söndag, dagen jag längtat efter så länge!

Martin kom och hämtade upp mig och hundar på morgonen, bilen skulle ta oss till Breviksnäs! Helt klart bland de absolut bästa ställen på denna jord. Varit där 2 gången nu och jag längtar tillbaka så fort jag sätter mig i bilen för att åka därifrån.

Lånar en bild från Jinas uppfödare då jag varit så otroligt dålig på att ta bilder på omgivningen då jag varit där…

Det vart iaf en hel del träning med 4 hundar, Jina, Link, Lyra och No.

Samtliga hundar gick otroligt bra!! Jäklar vilken dag vi hade, underbart sällskap, bra väder och super trevliga djur. Att träna 4 hundar som är så olika är inte alltid lätt, men jag lyckades verkligen få till riktigt bra och fina pass med alla hundarna och har nog aldrig varit så nöjd efter träning som jag var i söndags. Flertalet polletter trillade ner, inte bara på hundarna utan även på mig. DSC_0262 DSC_0207 DSC_0220 DSC_0273 DSC_0295

Hundar i massor del 1

Senaste veckan har varit full med hundar och hundgöra.

Issi (Lyras syster) har varit här och tillbringat några dagar, hon fick på torsdagskvällen sällskap av Ville innan hon åkte hem på fredagen.

Hela fredag tillbringade jag och 5 (!!) hundar ute på brukshundsklubben med träning och trevligt sällskap.

DSC_0065

Enya genom däcket

DSC_0072-2

Elite Staff Jumping Jack “Ville” testar agility, alla tassar hängde inte riktigt med alla gånger.

DSC_0124

Slalomträning med Lyra (Vallarskallarnas Kiri)

DSC_0137-2

Gnista (Wirabruks Cheche) i full fart!

Efter en heldag på klubben var alla hundar väldigt trötta och nöjda (jag oxå för den delen).

Issi åkte hem och kvar, förutom mina egna var nu Ville. Kan hända att jag råkade ta en sväng ut till klubben även på lördagen då Ville va helt fantastiskt roliga att träna med. Vilken hund och vilken motor och vilja! Rena drömmen 🙂

Hej å hå va de går!

Det händer då saker hela tiden just nu.
Det är kurser, träning och tävling.

Om vi backar bandet lite…

Vi har gått clinic för Bobby Dalziel på Breviksnäs.
Den helgen kommer jag sent att glömma.
Otroligt bra träningstips och saker att jobba vidare med. Känner att jag verkligen behöver ett litet gäng ulliga att mysa och valla med. Otroligt trevliga människor som var med dom dagarna jag var där.
Den underbara familj som styrt upp dessa dagar ska ha en står eloge för det otroliga jobb som dom gjorde under dessa dagar. Maten, den går inte att beskriva! Det va så mkt mat och så otroligt gott. Nybakat fika varje dag, nybakat bröd till maten och aa allt va helt perfekt. Och vår kock, en av de absolut underbaraste människor jag stött på! Så härliga hela familjen!

Kan ärligt säga att det känns som om att man valde lite fel sport… Alla dessa underbara människor jag träffat i vallningssammanhang är otroligt. Det finns säkert folk som man inte kommer gå lika bra ihop med men det är stor skillnad på agility och vallning måste jag säga. Eller så har jag bara haft otrolig tur som träffat dessa människor.

Fast jag kommer aldrig lägga agilityn på hyllan, nu satsar vi mer än någonsin faktiskt. Lyra är anmäld till sin första officiella om 11 (!!) dagar. Då har vi inget däck eller färdigt slalom… Det är en sväng per dag som går ut till klubben kan jag lova. Det börjar ge resultat och jag hoppas verkligen att det ska gå vägen!
Lyra har även startat blåbärsklass 🙂 Den gick hon till och med å vann! Lilla tösen hade då inga som helst problem med att det va nya hinder, annan plats samt annat underlag (grus).
Även Rebecca och Enya tävlade och sprang in en andra plats! Enya har haft större problem med nya miljöer men skötte sig verkligen över förväntan och snart kommer dom ut på banorna 🙂

Det händer verkligen saker hela tiden så att hitta ro och motivation att uppdatera här är inte alltid så lätt, dock har jag fixat lite nya länkar.

Kicki och Jörgen Olsson på Nötvallens kennel – rekommenderas att gå kurs för!

Under övriga länkar hittas nu även Svenska Hundfoder och Animail.

Hejs till nästa gång!