Hej å hå va de går!

Det händer då saker hela tiden just nu.
Det är kurser, träning och tävling.

Om vi backar bandet lite…

Vi har gått clinic för Bobby Dalziel på Breviksnäs.
Den helgen kommer jag sent att glömma.
Otroligt bra träningstips och saker att jobba vidare med. Känner att jag verkligen behöver ett litet gäng ulliga att mysa och valla med. Otroligt trevliga människor som var med dom dagarna jag var där.
Den underbara familj som styrt upp dessa dagar ska ha en står eloge för det otroliga jobb som dom gjorde under dessa dagar. Maten, den går inte att beskriva! Det va så mkt mat och så otroligt gott. Nybakat fika varje dag, nybakat bröd till maten och aa allt va helt perfekt. Och vår kock, en av de absolut underbaraste människor jag stött på! Så härliga hela familjen!

Kan ärligt säga att det känns som om att man valde lite fel sport… Alla dessa underbara människor jag träffat i vallningssammanhang är otroligt. Det finns säkert folk som man inte kommer gå lika bra ihop med men det är stor skillnad på agility och vallning måste jag säga. Eller så har jag bara haft otrolig tur som träffat dessa människor.

Fast jag kommer aldrig lägga agilityn på hyllan, nu satsar vi mer än någonsin faktiskt. Lyra är anmäld till sin första officiella om 11 (!!) dagar. Då har vi inget däck eller färdigt slalom… Det är en sväng per dag som går ut till klubben kan jag lova. Det börjar ge resultat och jag hoppas verkligen att det ska gå vägen!
Lyra har även startat blåbärsklass 🙂 Den gick hon till och med å vann! Lilla tösen hade då inga som helst problem med att det va nya hinder, annan plats samt annat underlag (grus).
Även Rebecca och Enya tävlade och sprang in en andra plats! Enya har haft större problem med nya miljöer men skötte sig verkligen över förväntan och snart kommer dom ut på banorna 🙂

Det händer verkligen saker hela tiden så att hitta ro och motivation att uppdatera här är inte alltid så lätt, dock har jag fixat lite nya länkar.

Kicki och Jörgen Olsson på Nötvallens kennel – rekommenderas att gå kurs för!

Under övriga länkar hittas nu även Svenska Hundfoder och Animail.

Hejs till nästa gång!

Kumla

Helgen har spenderats i Kumla och lagtävlingar i agility. Dessvärre vart det stolpe ut för laget 🙁 det var för nära att det skulle gå vägen men dessvärre så hade vi inte turen på vår sida.

Lördagen började fantastisk och det var Jinas första tävling sen lagtävlingen som Knivsta höll.

Jag förväntade mig en galen stridsvagn utan öron! Men jag fick en lyhörd och underbar tös.

Under lördagen nollade hon 3 lopp av 4, ett lopp med en femma som enbart vart mitt fel. Detta resulterade med att laget fick 3 sm pinnar!!! Då var det bara en kvar till söndagen.

Cissi hade bokat boende för natten på ett B&B i Kumla. Super mysigt och det dög gott och väl! 3 personer och 4 hundar i samma rum under natten och trots detta sov vi alla hela 12 timmar!! Hur lyckas man?!

Söndagen kom och Jina höll sig fräsch och kändes riktigt fin. Jina nollade första loppet och det kändes otroligt fint.
Dessvärre slutade laget på en 3:e plats och det delades ut 2 pinnar. Det kändes kan man lugnt säga.
Kan inte säga att jag alltid var överens med domaren alla gånger under agilityklassen. Men det är bara att bita i det sura äpplet.
Hoppklassen var vår sista chans! Nu gällde det att hålla ihop. Men det gick åt skogen! Rozz gjorde ett toppen lopp, Jina kom i mål på 10 fel, Ronja disk och Ja-Son disk.

Och med det så vart det inget SM för team snubblar detta år. Men vad ska man begära på 2 tävlingar. En liten ynka pinne ifrån men alla pinnar är tagna i år och nu är vi mer taggade än någonsin och kommer snart tillbaka och visar vad vi går för!!

Jag är så otroligt glad för mina fina lagkamrater! Vi kommer överens och har förbannat kul tillsammans. Det är kul att vi håller ihop laget en säsong till 🙂 troligtvis kommer det även ett litet dotterslag till team snubblar!

Dunder förkyld och Grundträningsperiod

Jag har nu legat på soffan i snart 3 dagar! Jag är helt slut och har knappt ork till nått. Huvudet är spräng fyllt med snor och annat äckel som baciller! Så vad ser man till att göra då man inte har ork till nått, jo man läser! Jag har suttit och läst och agilityhundens muskelträning och även agilityförarens mentala och fysiska träning.

Har hittat en bok som jag verkligen gillar, den är bra skriven och jag gillar det jag läser! Här hittar man otroligt mycket bra, om hur man väljer sin agilityhund ur valplådan, hur man tränar och förbereder valpen och även övningar för den mer erfarne agilityhunden.

Har börjat kika lite på min träning, både på och utanför agilityplanen.

Jag ska lägga upp en ettårsplanering för min och hundarnas träning. Det ska vara en mångsidig träning med olika perioder.

 • GP – Grundträningsperiod
 • TFP – Tävlingsförberedandeperiod
 • TP – Tävlingsperiod
 • VP – Viloperiod

Grundträningsperioden kommer hålla på Januari-Mars

Träningen kommer bestå av följande:

 • Grundträning – Jogging, Stavgång, Styrketräning osv.
 • Grenspecifikträning – Snabbhet, Vighet och Rörelsemönster (Aerobics, Box osv)
 • Grenträning – Agility

GP består av att förbättra grunduthålligheten och grundträningen med långvariga och lågeffektiva övningar, så som promenader, jogging och stavgång.

Övningarna ska vara mellan 30-60 min långa förutom uppvärmning och nedvarvning.

Under denna period är det även viktigt att träna upp muskelstyrkan, helst 1-3 ggr/vecka. Detta är enklast på gym men går oxå bra att göra hemma med hantlar och andra redskap. Övningarna ska ha många upprepningar med liten extra belastning.

Exempelvecka, (förutom de dagliga promenaderna med hundarna)

 • Måndag – Promenad 60 min
 • Tisdag – Träning på gym/hemma
 • Onsdag – Vilodag
 • Torsdag – Grenträning (Agility) 60 min + 30 min Stretching (både hund och förare)
 • Fredag – Träning på gym/hemma
 • Lördag – Vilodag
 • Söndag – Aerobics eller Zumba 60 min

Så fort jag blir frisk ska jag planera en vecka 🙂 Längtar!!