Året 2014

Att försöka minnas ett helt år är väldigt svårt. Men en sak minns jag väldigt väl med 2014!

DSC_0124

Jag lärde känna mig själv, det va tufft och ibland ville jag bara be mig själv dra åt h*lvete. Jag spenderade hela året som singel vilket jag verkligen behövde.

Tid att hitta mig själv, att ta tag i saker som andra hindrat eller bromsat mig för att göra. Jag lärde mig att faktiskt tycka om mig själv och jobba på sådana saker som behövdes för att jag skulle mår bra.

Året började tufft, utan min följeslagare Tingeling. No som liten valp och Lyra som odräglig unghund. Jag i mitten försökte plugga men det gick åt skogen. Det var jobbigt att va själv, saknaden över att inte ha någon vid sin sida att stötta sig emot var stor. Men jag bet ihop, jag behövde tiden och jag behövde lära mig.

Jag skaffade “nya” vänner, vänner som jag vetat vilka de varit sen länge men började nu umgås mer med. Ett helt underbart gäng och där jag verkligen mår bra.

Hundarna har under året utvecklas nått så otroligt,

Lyra från en liten odräglig unghund som man oftast funderade på om man skulle lämna tillbaka till uppfödaren, hon formades till en hund. En hund med mkt pondus och styrka. En vilja att vara till lags och en fantastiskt träning och tävlingskamrat. Under sommaren satte vi några riktigt fina lopp och det kändes verkligen helt rätt. Men ju mer säker hon vart desto svårare vart hon att köra och mot slutet av sommaren tappade vi fokus och samarbetet. Men vila och många funderingar har nu sett till att vi sakta jobbar ihop oss igen. Även vallning har vi hunnit med, inte alls så mkt som jag önskat men lite.

Resultat 2014: uppflytt hoppklass 2 & 2 pinnar agilityklass 1

No, valpen med de stora öronen. Han växte till sig och vart ungdom, man kan vi inte kalla honom än. Agilityträningen startades och utvecklingen från sprallig och omogen till mer fokuserad tog sin tid. En hund som jag själv fött upp och som jag är mer än nöjd med. Han är perfekt på så många sätt och jag är stolt över att vara hans uppfödare.

Inga resultat 2014

DSC_0295

Jina, damen i hushållet. Den lite finare och lite äldre som fick ta över efter tanten. Kroppen har spökat lite till och från på henne och hon har inte riktigt känts hundra under året. Men hon gjorde några starter under året, de flesta med Rebecca som förare och jäklar va bra dom gjorde de! Jina är den speciella hunden här hemma som bara är. Ibland kommer man på sig själv att tänka på hur hon kunde bli som den hund hon är. Det är min första border collie och det finns så många egenskaper den hunden har som man undrar hur dom kom upp. Saker hon gör, sättet hon beter sig och så många situationer hon bara gör rätt utan att man säger nått. Jina fick börja våren att gå en vallkurs. Att jag inte kunde haft egna får och satsat mer på vallningen med henne… Fantastiska lilla hund!

Resultat 2014: 3 SM-pinnar

Under början på sommaren kom det en liten krabat in i våra liv, det va inte planerat eller väntat. Men där kom han med stora steg och tog oss med storm. Länge jobbade vi på att få vardagen att fungera, träningen som var tanken skulle få fokus fick läggas åt sidan. Många åsikter från den lilla herren vart det innan han faktiskt kunde ge med sig lite och hålla med mig ibland. Dagarna flöt på och livet med denna lilla vart som självklart. Vi skulle bli stolta Ooo:are! Lilla Gorilla, killen med skinn på näsan och svansen högt stannade hos oss. Den lilla ryssen men stort hjärta och många åsikter. Men honom öppnades en ny värld för mig. Det satte prov på mina hundkunskaper och uppfostring. I slutet av året debuterade jag i utställningsringen. Något som jag vart emot så många år som faktiskt visade sig va roligt om man bara valde rätt väg. Den vägen har fantastiska Helena visat mig, ägare & uppfödare av Gorilla.

Resultat 2014: SV-14 SeUCh

10313123_10152631444834553_6144368117447724547_n