Den där tiden…?

Jag undrar vart den tar vägen!

Det händer otroligt mycket hela tiden, våren kom på besök men snabbt efter så tyckte vintern att den inte riktigt va helt klar. Men våren stretade emot och såg till så att snöns övertag snabbt försvann.

Under “vår omgång 1” så hann jag och Rebecca med en hel del agilityträning.

Det vart några riktigt givande och otroligt roliga pass på en nästan helt torr plan. Hundarna hade verkligen utvecklats och mognat under vintervilan. Man fick verkligen blodad tand!

Hann även med en sväng hos de ulliga (fåren), Jina gick som alltid. Lite för fort men denna gång utan korkar i öronen. Lyra sköter sig bra men jag har mycket att jobba på med henne. Lilleman “No” fick titta lite närmare på djuren och i slutet av passet började svansen allt stadigare hålla sig nere och han verkligen funderade över vad han egentligen skulle göra.

Nu under “vår omgång 2” har vi inte hunnit med så mkt, men den har ju trots allt bara varat i 3 dagar.

Men vi har faktiskt tagit oss i kragen och tränat lite lydnad. Med betoning på lite! Men jag hittar inte riktigt motivationen eller glöden. Dock måste jag erkänna att lite mer taggad känner jag mig efter denna dag. Jina tränade lite gruppmoment, bebisnivå men det är trygghet och stadga hon behöver. Sen lekte vi bara på som om att allt bara var en lek och inga krav fanns. Hon taggade till och gav ifrån sig ett ljud (!!) innan vi skulle köra ett läggande under gång. Det är sånt som inte händer med Jina!

No och Lyra fick mest bara vara med och lära sig att hålla koll på mig och inte allt annat som hände runt om.

I samband med lydnadsträningen så träffade jag en gammal vän som jag verkligen har saknat! Michelle eller Michi som jag alltid kommer att kalla henne. Hon hade ingen aning om att jag skulle komma och såg väldigt frågande ut när jag klev ur bilen. Fick även träffa Ramona för första gången och även ett helt gäng glada och trevliga tjejer. Det va verkligen en toppen dag som bjöd på en del snack och massa sol. Hoppas jag och mina monster är välkomna tillbaka och träna med detta gäng 🙂

DSC_0165

DSC_0536