Stockholms Hundmässa mm.

Tiden springer verkligen iväg när man har roligt!

Vi spenderade söndagen på Stockholms Hundmässa. Borderligan var utlånad åt lite olika håll så det var bara jag och lilla rödmyran som åkte.

Redan på lördagen började vår resa mot mässan, fast då hem till mormor. Där vart vi bortskämda med mat och mys framför kaminen.

IMG_7525.JPG

Upp tidigt på morgonen för att sminka sig (!!) och fixa håret. Tro om jag kände mig konstig, i vanliga fall innan tävling så är det på med skitkläder som inte gör nått om de går sönder bara de går att springa i. Man struntar i sminket och håret åker fort upp i en tofs.

Men nu var de andra bullar! Debuten som utställningshandler skulle ske just denna söndag, på en av Sveriges största utställningar! (hur tänkte jag?)

Nerverna fanns kan jag lova, men jag hade dom under kontroll. Vart upphämtad av Helena och hennes mor så resan till mässan gick fin fint.

Släthåren och Helena började, Puma satte verkligen ribban!

BIR och Svensk vinnare kammade dom hem i ringen och de såg proffsigt och fantastiskt ut.

Nu var det dags att byta ring, än så länge va nerverna i sin ordning men lite vildare än innan så det vart svårare att tygla dom. Som tur var vart det en lite paus innan vi skulle in i ringen. Jag och min lilla rödmyra skulle in tillsammans. Jag har aldrig stått där men han har. Jag kände mig trygg i honom och han va på lysande humör.

När det var dags gick allt så fort att jag inte tror jag ens hann känna efter. Leendet fanns där och Gorilla han sken som solen.

Först när jag insåg att han faktiskt fick certet gick de upp för mig vad vi höll på med! Glädjen va total, sista certet och därmed SeUCh. Detta på min första utställning! Men resan va inte riktigt slut där, vi drog även till med BIR och Svensk vinnare. Nu svävade jag på rosa moln kan jag lova. Inte hade jag ens kunnat drömma om detta. Det kändes så overkligt. Hunden är ju fantastisk det vet jag, men att få höra alla fina ord om att jag gjorde ett bra jobb från uppfödare Helena och alla fick mig så rörd. Tack snälla alla! 

1510561_10152959674014553_3512762084326367358_n

För folk som känner mig vet att jag INTE är den som gillar utställning! Men Helena har visat mig en del av den världen som faktiskt inte alls ser så illa ut. Hon har ett sätt att visa hund som jag gillar, det är hunden som visar sig inte du som handler som är där och pillar och drar. Hundarna får ett självförtroende och älskar det. Aldrig sett 3 hundar så taggade som de 3 erfarna vi hade med oss. Studsade och gjorde allt för att få uppmärksamhet. Det är en glädje som faktiskt är på riktigt! Dom gillar att visa sig i ringen och vill vara där. Då är det faktiskt kul med utställning.

Det var första gången i ringen för mig, absolut inte sista!

Min önskelista till tomten!

61301-314r_1

Gummiband från gymgrossisten

4133_dam

Träningstopp från Engelsons

4134_rosa_dam

Träningsbyxor från Engelsons

16021m

Back on track polotröja

11001m

Back on track knäskydd

11201m

Back on track vadskydd

885177202804_001_jpg_439x356_crop-smart_upscale_q85

Nike free 5.0 från sportamore

7050218269051_F_7155949_L_F_MOA_TANK (1)

Linne från cubus

7050218620357_F_7155949_L_F_MOA_TANK

Linne från cubus

67896006101_m

Träningsbyxor från gina tricot

Dagarna försvinner, man vaknar kanske till våren.

Dagarna går på, i ganska mörka och gråa steg. Finns små små saker som får en att se lite ljus.

Önskar så många gånger att jag hade mer energi och pengar. (Vem önskar inte det…)

Känner att jag mer och mer tappar orken till att blogga, det finns inte många stunder som är värda att skriva om just nu.

Dagarna spenderas på jobbet eller med näsan ner i en bok. Kämpar på för att försöka hitta ett sätt att få allt att gå ihop samtidigt som livet med hundarna ska fungera.

Drömmer mig bort till sommar och varmare dagar, med hundträning och annat skoj.

Ska dock erkänna att jag har hunnit med ett agilitypass i Haningehallen och även ett pass hos fåren!

Det va sjukt kul, agilityn är så jäkla rolig med lilla Lyra och det ska bli så kul till våren när vi kan köra igång på riktigt.

Vallningen är oxå otroligt rolig men där har vi lite mer att jobba med samt att vi behöver väldigt mkt mer tid på djur innan saker och ting kommer att falla på plats. Just nu önskar jag mig en gård med plogad ridbana (vallning) och uppvärmt ridhus (agility). Det kommer nog få vänta några år… Men drömma kan man väl?

Dags att återgå till plugg… (försöker komma på massa anledningar till att komma undan)